Wednesday, 2 July 2014

BEST Ever SPECIAL PROMOTION !!!





Alhamdulillah, ketibaan Ramadhan ni. Masing2 sibuk dengan persiapan menyambut Syawal, dah susun atur jadual apa nak masak dan tak lupa juga nak siapkan Baju raya kan? Of course la!hehee.. But at the same time, ramai sangat wanita2 di luar sana sedang gigih berusaha utk cantikkan badan untuk nampak lebih ramping dan anggun di hari raya nanti! Nak pergi exercise, gym of course la tak larat time2 puasa ni kan? Tapi sekarang, dengan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL CORSET pastinya impian anda untuk melangsingkan badan, nampak lebih ANGGUN dan menarik pasti menjadi kenyataan!!

Jom! Jom! Jom!

PROMOSI BARU!!! RAYA PUNYA!!! Cepat-cepat hanya berjalan sebulan sahaja sampai end of JULY. Package ni harga memang sangat menarik!!!! Sambil dapat potongan yang sangat hebat dan dapat melancong FREE plk tu. 


Jom Pilih mana satu yang berkenan dihati dan menjadi keperluan utama...


Promosi 1 set Premium Beautiful Classic!


3 boxes Mineral Coffee!



BB Plus Collagen!


Marine Essence Beauty Bar!


Melancong PERCUMA AUSTRIA + Hungary !!!



Tuesday, 1 July 2014

Ramadhan 2014

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan untuk semua. Macam mana pagi puasa anda hari ini ? Jangan buat-buat lupa pula ye ... Hihi

Dalam bulan suci Ramadhan ini banyakkanlah amal ibadat kita.

Sekali dalam setahun . Mari bersama-sama merubah diri kita menjadi yang lebih baik . Gunakan sebaik mungkin masa yang ada .

Semoga amalan kita diterima . Semoga kita menjadi hamba yang lebih bertaqwa . Amin 

Marhaban ya Marhaban,
Bulan suci kini tiba lagi,
Hapuskan segala dosa,
Selamat menunaikan ibadah puasa😃




Salam Sayang😘
Ayu
Beauty From within💃

Monday, 30 June 2014

Business Model Canvas

Alhamdulillah done for the #BMD (BMC) Class ! Oh soo awesomazing!. Dua hari sudah berlalu. Tapi saya nak share jgk cerita dan pengalaman saya sepanjang sehari di setiawangsa kelas BMC. Tahu2 aje la habis je kelas pkul 6.00pm hari sabtu terus pergi cheras ambik anak2. Pkul 7.30pm kami bertolak ke Paka, Terengganu. 

Alhamdulillah sampai umah pkul 2.00 am. Kami sampai agak terlewat kerana ada kemalangan ngeri dkt Kijal, Kemaman. Satu jam jgk la jem dkt situ. Suami dan anak2 tidor. Saya banyak2 bersolawat bila tgk kemalangan tu. Seperti biasa kami akan tukar2 driver bila nak balik dari KL ke Terengganu. 

Tahu je la esoknyer dah nak puasa. 
Ok, sebelum saya masuk kelas Pn Roslina memang tak faham langsung, apa tu BMC! Semua orang duk cakap "PETA" ditangan. Saya dan suami saya Erman selalu je duk target..kalau Pn Roslina buat kelas kita mesti pergi. Ari tu dah booking skali dkt Kuantan, tapi masa tu tertindih jadual. Terpaksa cancel kelas tu. 

Alhamdulillah akhirnya bertemu jgk dengan  Guru Pn Roslina .MashaAllah hebat. Orangnyer cukup2 tegas & baik hati.  Hari ini PETA ditangan sudah menjadi milik saya. 

BMC stands for Business Model Canvas.Thank You Allah.
Untuk sesiapa yang ada perniagaan, atau nak ada perniagaan. Eloklah datang ke kelas ini.

Kelas ini mengajar kita macam mana nak master dalam Bisnes kita. Tak kire kita buat biz apa sekalipun. Cuba la. Tak cuba tak tahu... 

Hihihi..Faham..Faham?

In Sha Allah moga Salwa Azura akan pergi jauh dan menambah nilai lebih ramai orang diluar sana.

Beauty from within😘💃

First time dapat email dari Kak Rose


Daftar dapat Ni.. Mula2 kosong😥


Ni warna warni kehidupan😃 sudah di colour..cantikan?


Lunch with hubby Erman Mohamed Muslim..30 min je😃
Tadaaaa..Ini PETA saya😘


Me with Kak Roslina😃👍


70 orang peserta BMC!


Couple foto😃


Kak Ros, Ayu, Adam & Erman😃

 Terima Kasih kerana sudi baca sampai habis.

Salam Sayang dari Ayu😘💃
Beauty From Within💃💃💃

Thursday, 26 June 2014

Diamond Night 2014!

Lima hari lepas (21st June 2014) kita orang ada Diamond Night Event kat MIECC, Seri Kembangan sempena penganugerahan kepada Double Diamond Manager, Diamond Sales Manager & Car Fund Achiever. Dah lima hari sudah berlalu, baru arini nak buat entry pasal ni. Hehe.. Tak kira nak tulis gak. It's my second time datang event company yang sangat grand ni. Malam tu semua orang meletops tau. Ayu rasa macam pergi ABPBH plak. Sebab baju-baju dia orang sangat glams. Yer lah, tempah kat designer tau top2 gitu Rizman Ruzaini, Radzwan Radziwill, Jovian Mandagie, Rizalman... 

Every steps in this business akan dapat Anugerah & pengiktirafan dari company serta mereka yang berjaya akan diraikan. CDM Roslida MJani & CDM Naemah Wahab punyer group #diamondsisters ramai jgk lah ambik  award malam tu. Takde istilah berjaya sorang-sorang. Kalau nak berjaya, mesti make sure rakan kongsi pun berjaya. Best nyer buat bisnes ni. Kalau buat bisnes yang biasa-biasa kat luar tu, ada ker..? Cewah..
Jom layannnn!!!

Tiket DiamondNight..




Ni sebelum masuk dewan😃 muka berdebar2 EXCITED!


Posing dulu sebelum masuk dewan 😃



COZUMA 


My Choice For Life😘


Beauty Face me with CDM Naemah Wahab..


Biz Partners yang sangat2 Positif😘

Posing Lagi😃


Pasak senyum CDM Naemah Wahab😃


Tahniah DDM Fatin Nuraina😃


YEAH!! Kumpulan Hebat Diamondsisters!





Produk baru launch BioSeleza!


Bio Seleza!


Make up by Ayu. Hihihi tak sangka pulak tetiba jadi make up artis. Artis tu CDM Naemah Wahab & DSM Normalisa pulak mmg glamour dalam #diamondsisiters. Tarraaaa..ini la hasil nyer..Cantikkan dia orang ni!!! 



So blessed berada bersama #diamondsistersgroup

Banyak elmu yang telah dipelajari daripada mentor hebat CDM Roslida MJani dan Diamondsisters Academy Malaysia

Daripada 'zero knowledge' tentang biz online kini syukur alhamdulillah semakin bertambah dan sangat2 yakin kerjaya sebagai 'Enterpreneurs ini boleh mengubah kehidupan.

"For thing to change, I must change first".

Bagi anda diluar sana yang berminat dengan kerjaya yang sangat professional ini, hubungi saya sekarang 0199017479


Terima Kasih kerana sudi baca cerita  Ayu hari ni.

Salam Sayang 😘
AyuCunAnggun

Monday, 9 June 2014

[ DETIK MANIS !! ]

Alhamdulillah❤️
Alhamdulillah❤️
Alhamdulillah❤️

Alhamdulillah on Saturday, 7th June,  Syarikat telah menganjurkan Satu Majlis Penganugerahan Sales Manager dan Senior Sales Manager yang mana telah mencapai jualan sebanyak RM20k dan RM60k.



Alhamdulillah Syukur kehadrat Allah SWT kerana hari ini saya telah diAnugerahkan sebagai "Senior Sales Manager"

Terima kasih kepada CDM Roslida MJani, CDM Naemah Wahab, DDM Fatin Noraina,DDM Salad dan #diamondsisters yang sentiasa menyokong saya sehingga hari ini. 

EXCITED, ENERGETIC, HAPPY DAN POSITIVE!!!

Rezeki kita ALLAH yang bagi. 
Usaha & terus berusaha. Rezeki depan mata biasanya kita sebagai manusia tak nampak. Mungkin inilah rezeki yang kita doa siang & malam.

Show pembuka tirai SSM Award!❤️



I'm HAPPY! Yeah! SSM Award❤️



Register dulu sebelum masuk dewan..



HAPPY DAN POSITIVE!!!



Me with cintahati😃 & biz partner!


Posing2😍


Team Hebat! Diamondsisters Group!
Turun dari pentas terus bergambar😍
Bersama Suami yang sentiasa memberi kata2 semangat😘



Barisan CDM2 HEBAT!😃


Depan pintu masuk dewan MCA😃


Bersama-sama barisan pemimpin di dalam kumpulan yang HEBAT ! #diamondsisters DSM Salad & DDM Fatin 😃


Ready for next!


Bersama my biz partner SM Erman Mohamed Muslim


Bersama-sama Pemimipin Hebat dalam Kumpulan yang HEBAT! CDM Roslida MJani & CDM Naemah Wahab ..yang sentiasa memberi bimbingan dan tunjuk ajar kepada saya.


Saya percaya setiap orang ada kelebihan dan kelemahan yang masing - masing,
Gunakan kelebihan kita semaksimum mungkin untuk meningkatkan taraf hidup diri dan orang lain.

Jangan lihat saja pada kelemahan, perbaiki time by time. Usaha sebaik mungkin untuk perbaiki kelemahan. 

Saya Percaya..
Setiap Orang Boleh Berubah,
Walaupun Susah tapi BOLEH. 
ALLAH melihat usaha kita.

Anda yang nak ubah hidup dari biasa2 ke  jadi luar biasa? Contact us to know how!!!

#diamondsisters

Salam Sayang😘

019 9017479 ( Ayu )